Zangles

Ik geef ongeveer al 18 jaar zangles. In 1997 ben ik afgestudeerd aan het conservatorium in Hilversum. Mijn hoofdvak was zang lichte muziek. Daarna heb ik mij verder ontwikkeld, zowel als zangeres als zangdocente. Ik heb les gegeven aan verschillende muziekscholen in het land; Zwolle,Deventer, Nieuwegein, Harderwijk en Tiel, Conservatorium Enschede en Zwolle! sinds 3 jaar geef ik ook zangles aan het conservatorium in Zwolle: Artez.

Mijn lessen zijn onderverdeeld in de technische aspecten van het zingen, zoals EVTS ( Estill Voice Training Systeem ). Dit is een wetenschappelijk onderbouwd zangsysteem, die alle spieren trainen die aan bod komen bij het stemgeven. 

Twee jaar geleden heb ik mijn CMT gehaald, dit betekent dat ik nu een geCertificeerd Master Teacher ben in EVTS! Meer info hierover kun je hier vinden!

Ook tekstbehandeling en presentatie en microfoontechniek komen natuurlijk aan bod. 

Maar bovenal wil ik je vooral het plezier voor het zingen meegeven!

Waar?

Mijn lessen worden bij ons in de studio gegeven in Zwartsluis achter in mijn tuin. Dus is er ook mogelijkheid voor opnames etc. 

Leerlingenconcert

Elk jaar kun je als leerling deelnemen aan een optreden met live band, om te proeven van het podium, aan zelfvertrouwen te kunnen werken, leren om te gaan met podiumangst en zichzelf te presenteren aan een publiek van vrienden, familie, collega’s, etc....Dit is elke maand en we noemen het de sunday-session middagen!

Introductieles:

Nieuwe leerlingen kunnen eerst een introductieles krijgen, als je dit wenst. In deze les gaan we eerst kennismaken met elkaar en kijken of je je veilig genoeg kan voelen in mijn bijzijn. Graag wil ik een idee krijgen van wie jij bent en hoe je omgaat met jouw stem, jouw hindernissen en onzekerheden. Daarom breng je 1 of meerdere nummers mee om even te zingen in de vorm van een korte “ auditie”, zodat we samen een traject kunnen uitdenken. Deze les is vooral belangrijk om te kijken of een samenwerking mogelijk is en of het “klikt” tussen ons. Het is echter wel zo, dat dit een betaalde les is! Voor meer info!

Mail mij op contact@barbaralok.nl

Individuele lessen:

Ik geef zangles op maat! Wil je een half uur om de week, of als je van ver komt, is het ook mogelijk om een uur of 3 kwartier te krijgen! Geheel naar je eigen wensen!In deze lessen is er aandacht voor techniek, gezond stemgebruik, tekstinterpretatie, presentatie! Ook, is er mogelijkheid tot het opnemen van een nummer en kun je jezelf op een goede manier terug horen, om zo nog tot een beter resultaat te komen! 

Tarieven:

21 - 22,50 euro per half uur 

21+ 24,00 euro per half uur

 

Groepslessen

Zangles krijgen in het bijzijn van anderen heeft veel voordelen en sterkt je in je groeiproces op vele manieren.

Het maakt een maximaal leerproces mogelijk. Doordat je in een klein groepje werkt, krijg je namelijk directe als secundaire aandacht, je ontvangt feedback en geeft feedback, je luistert en kijkt naar de ander! De verschillende niveau’s en stijlen van de ander maken het extra boeiend. Ook om je zelfvertrouwen aan te sterken is dit de formule bij uitstek en bovenal is het erg gezellig om met elkaar te zingen!

 

Persbericht Sept. 2018

Barbara’s zang studio Lokaal eindelijk gereed in Zwartsluis

Na 25 jaar is Barbara Lok weer terug in haar geboorteplaats Zwartsluis. Op zanggebied heeft ze zeer veel ervaring en dat wil ze graag delen met andere mensen.

Daarom staat haar zangstudio open voor iedereen die zangles wil. Gewoon om pretentieloos te zingen of om echt over een drempel heen te stappen. Je hebt al jaren willen zingen, maar je weet niet hoe? Ontdek het plezier wat zangles je kan geven.

De stem is een fantastisch instrument, die je altijd bij je hebt, dus je kan altijd heerlijk oefenen.

Door haar enorme kennis en opleidingen en vooral ervaring, weet Barbara als geen ander hoe het is om mensen te leren hoe zijn/ haar stem te gebruiken en te enthousiasmeren. Er zijn veel methodes, maar je moet kijken naar de persoon, wat bij haar of hem past.Ook is er de mogelijkheid om jouw favoriete nummer professioneel op te nemen in haar studio. Dit is een vast onderdeel in haar lessen. 

Samen met de Sluuspoort gaat Barbara 5 keer per jaar de welbekende Sunday Sessions organiseren, waarbij elke zangleerling de kans krijgt om veel podiumervaring op te doen, o.l.v een live bandje. En met als klapper op de vuurpijl: Het Grote Sunday Sessions Gala.

Hierbij wordt elke keer een thema gekozen: ABBA, Jeugdsentiment etc… Houd www.sluuspoort.nl in de gaten, wanneer en hoe?

Barbara Lok heeft een indrukwekkende staat van dienst. Al op jonge leeftijd maakt zij deel uit van een muziektheatergroep en thuis in Zwartsluis heerst er een levendige muziekcultuur. Vanaf haar negentiende studeert zij zang lichte muziek, eerst aan het conservatorium in Zwolle en later in Hilversum. Tijdens haar studiejaren doet Barbara een berg praktijkervaring op als zij onderdeel uitmaakt van een in Duitsland immens populaire meidengroep. Na haar afstuderen start zij met lesgeven aan diverse muziekscholen. In die tijd vraagt men haar auditie te doen als achtergrondvocaliste bij Willeke alberti, wat resulteert in een jarenlange hechte samenwerking. In 2005 staat zij in de finale van het Nationaal Songfestival met het liedje "Tranen in De Stilte". Momenteel doceert Barbara Lok zang op diverse locaties in het land en zingt zij regelmatig op de voor-en achtergrond.

Barbara Lok is de grondlegger van de musical Storm over Beulaeke, wat een ongekend succes is geweest in Giethoorn en Steenwijk.

Samen met Jan Blei gaat ze volgend jaar weer een nieuw avontuur aan; n.l de nieuwe musical Het Mysterie Wardenier, wat in Mei 2019 haar premiere gaat beleven in theater De Meenthe in Steenwijk.

 

Voor meer info:

contact@barbaralok.nl