Zingen is het uitdrukken van mijn emoties

Op het podium staan is mijn passie. Zingen werkt bevrijdend, alle belemmeringen vallen weg! Mensen via mijn stem en muziek meenemen in de wereld die op dat moment op het podium gecreëerd wordt. Samen met geweldige muzikanten probeer ik een sfeer neer te zetten die uitnodigend is voor het publiek.

Dat heb ik onder meer tot uitdrukking gebracht in een aantal speciale projecten, waarin mijn wereld en die van een bekende artiest samenkomen. Waarin ik de reis door de ‘wereld van de stem’ een route geef die herkenning oproept én een nieuwe beleving.

willekeenik9zingendefoto

Barbara zingt Streisand

barbarazingtstreisandposter1609171964

Al sinds mijn jeugd ben ik een groot bewonderaar van Barbra Streisand. In een intieme en sfeervolle setting ben ik de reisleider op een tour door het repertoire van Barbra.

En zo ontstaat de ontmoeting tussen Barbra en Barbara. Bekende, maar ook minder bekende liedjes van Streisand komen voorbij.

De reis krijgt een extra dimensie omdat ik zang combineer met allerlei leuke ‘Streisand weetjes’.

Southern Gospel Train

Gospel is van deze tijd. Zeker de zogenaamde ‘white gospel’, ook wel Southern Gospel genoemd. Een meerstemmige (close harmony) zangstijl, uitgevoerd door trio’s en duo’s kenmerkt Southern Gospel.

Southern Gospel Train is een groep rasmusici, waarvan ook ik deel mag uitmaken.Professionele en semi-professionele vocalisten en muzikanten die deze muziek op een kwalitatief hoogstaande, maar vooral op een ontspannen en ongedwongen manier uitvoeren.

En de trein rijdt door in de ‘wereld van de stem’. De reis gaat verder. De bestemming? Ik laat me graag verrassen, maar er komen vast nog mooie tussenstops voorbij.

In de tussentijd: organiseer jij een leuk (tuin)feest of (bedrijfs)evenement? Vind je het leuk om een zangeres bij je bruiloft te hebben? Wil je iemand verrassen met een intiem huiskamerconcert? Of kan ik een waardevolle bijdrage leveren aan een uitvaart? Neem vooral contact met me op!

sgt

Tribute to Michel Legrand

Een andere fascinatie van mij is die voor de muziek van Michel Legrand. Samen met contrabassist/elektrisch basgitarist Joël Groenewold, eveneens een groot liefhebber van Michel Legrand, is koers gezet naar een nieuw avontuur.

Een concert met de bijzondere combinatie van uitsluitend basgitaar en zang. De avontuurlijke reis heeft een bijzondere afwisseling van de prachtige melodieën van Michel Legrand als ultieme bestemming.

persfotoeerstecd

Mijn leven is muziek

Mijn zelf geschreven nummers zijn ook terug te vinden op de twee albums die van mij zijn uitgebracht. Het eerste album heeft als titel ‘Leef Nu’, terwijl het tweede album heel eenvoudig ‘Barbara Lok’ heet. Op beide albums werk ik samen met tekstschrijver Wim Rebergen. Bijzonder is dat aan mijn tweede album ook is meegewerkt door Simon Keizer van het bekende Volendamse duo Nick & Simon. Hij heeft zelfs speciaal voor dit album het nummer ‘Breng mij terug’ geschreven, dat we samen als duet hebben opgenomen. En daar ben ik natuurlijk heel erg trots op!

CovereerstecdCover2eCd