Vertrouwen krijgen in jezelf én je stem

Zingen is mijn lust en mijn leven en anderen daar deelgenoot van maken is geweldig. Zorgen dat zingen leuk blijft. Voor mezelf, maar ook voor een ander. Dat doe ik het liefst, daar werk ik graag aan mee. Vocalisten op de meest efficiënte manier helpen beter te worden.

Mijn jarenlange ervaring heeft mij geleerd dat ik als zangeres mensen op een praktische manier kan helpen beter om te gaan met hun stem. Ik laat ze luisteren naar klank en met concrete aanwijzingen en simpele oefeningen leer ik ze vervolgens hun eigen klank te verbeteren. Ik leer vocalisten meer uit hun stem te halen en volg daarbij een eigen, op ieder individu afgestemde, route. We gaan samen op ontdekkingsreis door de wereld die ‘stem’ heet!

Ik breng dat in de praktijk door zanglessen te geven in mijn eigen zangstudio aan huis. Maar ook als dirigent van meerdere (pop)koren. Mijn enthousiasme gebruik ik als grote stimulerende kracht.

2metlrozetru

Individuele zanglessen/vocal coaching

Wil jij de mogelijkheden van jouw stem ontdekken? Ga dan met mij op ontdekkingsreis. In mijn lessen staan jouw wensen centraal. Daarnaast ligt de focus op plezier en een goed leerproces. Het maakt dus niet uit in welk niveau je instroomt. We werken aan stemtechniek, klank, houding, presentatie, interpretatie en creativiteit.

In het ontdekken van de mogelijkheden van jouw stem zijn techniek en theorie mooie hulpmiddelen, die vooral in dienst staan van de performance: het zingen, presenteren en managen. Maar niet minder belangrijk is hoe jij je voelt. Vaak presteer je het beste als je je goed voelt. Houding, passie, emotie en uitstraling zijn dé toegevoegde waarden. Juist die onderdelen bepalen de inhoud van wat jij met je stem brengt.

Dingen doen waar je hart van gaat zingen

Graag werk ik met je aan kennis, kwaliteit en uithoudingsvermogen van de stem. Aan vertrouwen in jezelf en je stem, met als resultaat betere prestaties, performance en uitstraling.

Ik gebruik onder andere methoden uit de CVT (Complete Vocal Technique) en als Master in EVT ook uit de Estill Voice Training. Ook pas ik in mijn lessen de Lichtenberg methode toe, een doeltreffende, gezonde techniek die bijzonder effectief is. Verder is er in mijn lessen volop aandacht voor presentatie en interpretatie.

1metlichtetrui

Workshops Zang

De band met onze stem breng ik ook graag voor het voetlicht in workshops. Een ideaal moment voor koren, muziekgroepen en bands om meer te weten te komen over een bepaald onderwerp in de wereld van de stem.


En wil je gewoon blanco instappen met een (gelegenheids)groepje (zangervaring is niet verplicht!) om een leuke activiteit te hebben, dan weet ik ook een leuke workshop voor je samen te stellen.

Zing met je stem én met je hart

Voorbeelden? Die zijn er genoeg. Op mijn programma staan de volgende workshops:

  • Performance
  • Tekstbeleving en interpretatie
  • Sound
  • Ademsteun
  • (H)eerlijk zingen
  • Overwin podiumangst

Het leuke is dat er ook combinaties mogelijk zijn. En heb je zelf een onderwerp in gedachten? Laat het me weten, want ook een workshop op maat is mogelijk. Kom maar op! Ik ben nu al enthousiast!