overleven

Liedjes/ theater programma over tegenstellingen en ervaringen uit het leven, verteld en gezongen door Jet Pit en Barbara Lok. Beide vrouwen hebben in hun leven, van dichtbij de ziekte kanker meegemaakt. 
De een doordat ze zelf baarmoederhalskanker heeft gehad en de ander, doordat zij haar moeder, als kind aan borstkanker heeft verloren. 

Jet is een vrouw met Pit en verteld heel openhartig, sterk en bewonderenswaardig haar verhaal, terwijl het bij Barbara een “verborgen ziekte” was, waar niet over gesproken kon worden. Beide zangeressen zingen en vertellen over hun angsten, emoties, kwetsbaarheid en onzekerheden. 

De een ziet de ander alleen als een sterke, sprankelende, stralende, vrolijke vrouw, die nooit in paniek raakt, of lijkt dit maar alsof? Beide zangeressen hebben een overeenkomst, maar pakken dit op hun eigen wijze aan. Het onderwerp is beladen, maar de humor en zelfspot staan hoog in het vaandel.

Persbericht: ’Over Leven’ van Barbara Lok en Jet Pit

‘Ik ben nog elke dag bezig het bange kind in mij te troosten. Ik was 14 en mijn moeder overleed na een ziekbed van drie jaar aan uitzaaiingen van borstkanker. In het gezin waarin ik opgroeide kon het woord kanker al die jaren niet genoemd worden; dat laat zijn sporen na’ zegt de van oorsprong ‘Sluziger’ Barbara Lok .

Na jaren van werken als zangeres, onder andere als grote steun en toeverlaat van Willeke Alberti, gaat Barbara Lok samen met Jet Pit, theatermaakster  en evenals Barbara ‘kanker-ervarings deskundige’,een muzikaal programma over kanker in het theater brengen. 

Tegenover het zwijgen dat  Barbara  in haar jeugd ondervond staat de openheid van Jet: 

‘Met een emmer tussen mijn knieën  geklemd ging ik in de auto, kotsend over het keizer Karel Plein in Nijmegen, op weg naar het ziekenhuis voor weer een opname. En toch gaf ik het leven een 10’.

Ieder met een eigen invalshoek en een eigen dynamiek smeedden ze de ervaringen van het omgaan met kanker tot een voorstelling waarin, ondanks het zware thema, naast de persoonlijke ontboezemingen en de gevoelige liedjes, ook de humor een belangrijke plaats heeft gekregen.

‘Wie krijgt er nou niet te maken met deze ziekte. Kanker is er gewoon: dus laten we er eerlijk over zijn. Erover praten schept de ruimte die kan helpen om het te verwerken’ zegt Barbara. Jet vult aan: ‘Als je kanker krijgt heb je even geen controle meer over je eigen lijf. Weerbaarheid is dan een belangrijk stuk gereedschap waarmee je, waar mogelijk, de regie over je eigen ziekteproces kunt voeren. In de voorstelling kun je zien dat dit ook wel eens tot hilarische situaties kan leiden’.

Boekingen:

contact@barbaralok.nl

cd-hoesje

de-mooiste