Barbara, Joel & Michel Legrand

"Barbara Lok"

Bestel hier

"Leef Nu"

Bestel hier

cd-hoesje

CD "OverLeven"

Bestel hier

Simon presenteert mijn eerste CD

Dag lieve mensen,

Het is al weer heeeeel lang geleden, dat jullie van mij een nieuwsbrief hebben mogen ontvangen. Het is absoluut niet zo, dat ik stilzit en niks doe, maar het volgende concert wil ik graag met jullie delen, omdat dat iets is heel bijzonder voor mij is.

Zaterdagavond  24 maart a.s om 20.30 zal ik samen met mijn collega/ vriend Joel Groenewold de mooie romantische melodieën van componist/ pianist Michel Legrand ten gehore brengen in "mijn" Podium Lokaal te Sint Jansklooster.

Joel en ik kennen elkaar al sinds onze studietijd in 1992 aan het Zwols en later Hilversums Conservatorium. Beiden waren we gelijk erg gefascineerd door de muziek van Michel Legrand.

Joel is contrabassist en elektrisch basgitarist en geeft les aan het conservatorium in Utrecht en ik geef inmiddels zelf les op het conservatorium in Zwolle. Beide hebben we onze sporen al flink verdiend in de muziek.

Tijdens het eindexamen van Joel, zong ik alleen met fretloze basgitaar het mooie nummer Where it is written uit de film Yentl.We kregen toen helemaal de smaak te pakken en zo ontstond ooit de wens om samen een concert als deze te gaan aan te gaan.Het is nu inmiddels wel bijna 25 jaar later.

Basgitaar en zang is een zeer bijzondere combinatie. Basgitaar is een begeleidend instrument. Dus dat verwacht je niet alleen samen met een zangeres, zonder een instrument als gitaar of piano.

Dus voor ons beiden is het een avontuur om dit concert zo afwisselend mogelijk te maken. Joel is zeer virtuoos en ik houd ook enorm van nieuwe uitdagingen. Voorop staan natuurlijk de prachtige melodieën van Michel Legrand.

Denk aan nummers uit de speelfilm The Thomas Crown Affair: Windmills of your Mind en de soundtracks van de films Summer of 42 (1971) en Yentl (1983). Al met al schreef hij de muziek voor ongeveer tweehonderd bioscoop- en televisiefilms.

Bestel snel kaarten op www.podiumlokaal.nl

Aanvang 20.30

b_lok_0159