"Barbara Lok"

Bestel hier

"Leef Nu"

Bestel hier

Simon presenteert mijn eerste CD

Dag lieve mensen,

In mijn vorige nieuwsbrief vertelde ik jullie al, dat er een nieuwe cd zou uitkomen. En ja hoor!!!! Het is gebeurd:  "Over Leven" is uit!  Geweldig toch? Allemaal prachtige juweeltjes!

Als je wilt, kun je hem bestellen om op de vlgd. link te klikken: BESTEL CD

Of je komt gewoon naar ons kijken en luisteren!!!!

30 Sept. in De Meenthe, Steenwijk

10 Nov. 't Zand in Zwolle ( besloten dag voor vrijwilligers van Hospice )

20 Nov. En Pluche, Amsterdam

10 Dec.De Lindenbergh ,Nijmegen 

 

17 Jan. Lampegiet, Veenendaal

 

9 Febr. Caroussel, Ommen

 

Beide vrouwen hebben in hun leven, van dichtbij de ziekte kanker meegemaakt. De een doordat ze zelf baarmoederhalskanker heeft gehad en de ander, doordat zij haar moeder, als kind aan borstkanker heeft verloren. 

 

 Na jaren van werken als zangeres, onder andere als  steun en toeverlaat van Willeke Alberti, ga ik samen met Jet Pit, theatermaakster ,een muzikaal programma over de ziekte kanker in het theater brengen. 

Tegenover het zwijgen dat ik in mijn jeugd ondervond, staat de openheid van Jet: 

‘Met een emmer tussen mijn knieën  geklemd ging ik in de auto, kotsend over het keizer Karel Plein in Nijmegen, op weg naar het ziekenhuis voor weer een opname. En toch gaf ik het leven een 10’.

 

Ieder met een eigen invalshoek en een eigen dynamiek smeedden ze de ervaringen van het omgaan met kanker en verlies tot een voorstelling waarin, ondanks het zware thema, naast de persoonlijke ontboezemingen en de gevoelige liedjes, ook de humor een belangrijke plaats heeft gekregen.

 

‘Wie krijgt er nou niet te maken met deze ziekte. Kanker is er gewoon: dus laten we er eerlijk over zijn. Erover praten schept de ruimte die kan helpen om het te verwerken’ zegt Barbara. Jet vult aan: ‘Als je kanker krijgt heb je even geen controle meer over je eigen lijf. Weerbaarheid is dan een belangrijk stuk gereedschap waarmee je, waar mogelijk, de regie over je eigen ziekteproces kunt voeren. In de voorstelling kun je zien dat dit ook wel eens tot hilarische situaties kan leiden’.

 

 

 

 
Ik hoop dat ik je ergens in het land mag verwelkomen en anders natuurlijk gezellig  bij een van onze volgende huiskamer concerten in Podium Lokaal, thuis in Sint jansklooster.

Liefs barbara

 

www.barbaralok.nl

Nieuwsbrief

4 Sept.2016

 

 

 

 

 

Wilt u de nieuwsbrief niet meer ontvangen, meld u dan hier af.