"Barbara Lok"

Bestel hier

"Leef Nu"

Bestel hier

Simon presenteert mijn eerste CD

Dag lieve mensen,

Inmiddels is het alweer een jaar geleden, dat ik van mijzelf heb laten horen. Oscar en ik zijn erg druk geweest met ons Podium Lokaal en dat begint steeds meer vorm te krijgen.

Kijk maar even op www.podiumlokaal.

Verder ga ik de komende maanden met mijn collega vriendin Jet Pit elke maand een voorstelling spelen: "Over Leven" en komt er ook een cd van uit. Geweldig toch?

30 Sept. in De Meenthe, Steenwijk

6 oktober  Stadsgehoorzaal, Kampen.

20 Nov. En Pluche, Amsterdam

10 Dec.De Lindenbergh ,Nijmegen 

 

17 Jan. Lampegiet, Veenendaal

 

? Febr. Caroussel, Ommen

 

Beide vrouwen hebben in hun leven, van dichtbij de ziekte kanker meegemaakt. De een doordat ze zelf baarmoederhalskanker heeft gehad en de ander, doordat zij haar moeder, als kind aan borstkanker heeft verloren. 

 

 Na jaren van werken als zangeres, onder andere als  steun en toeverlaat van Willeke Alberti, ga ik samen met Jet Pit, theatermaakster ,een muzikaal programma over de ziekte kanker in het theater brengen. 

Tegenover het zwijgen dat ik in mijn jeugd ondervond, staat de openheid van Jet: 

‘Met een emmer tussen mijn knieën  geklemd ging ik in de auto, kotsend over het keizer Karel Plein in Nijmegen, op weg naar het ziekenhuis voor weer een opname. En toch gaf ik het leven een 10’.

 

Ieder met een eigen invalshoek en een eigen dynamiek smeedden ze de ervaringen van het omgaan met kanker en verlies tot een voorstelling waarin, ondanks het zware thema, naast de persoonlijke ontboezemingen en de gevoelige liedjes, ook de humor een belangrijke plaats heeft gekregen.

 

‘Wie krijgt er nou niet te maken met deze ziekte. Kanker is er gewoon: dus laten we er eerlijk over zijn. Erover praten schept de ruimte die kan helpen om het te verwerken’ zegt Barbara. Jet vult aan: ‘Als je kanker krijgt heb je even geen controle meer over je eigen lijf. Weerbaarheid is dan een belangrijk stuk gereedschap waarmee je, waar mogelijk, de regie over je eigen ziekteproces kunt voeren. In de voorstelling kun je zien dat dit ook wel eens tot hilarische situaties kan leiden’.

 

 

 

 
Ik hoop dat ik je ergens in het land mag verwelkomen en anders natuurlijk gezellig  bij een van onze volgende huiskamer concerten in Podium Lokaal.

Liefs barbara

 

www.barbaralok.nl

Nieuwsbrief

4 Sept.2016

 

 


 

 

Wilt u de nieuwsbrief niet meer ontvangen, meld u dan hier af.